Hoogsensitiviteit in praktijk

Ik kom vaak hoog – of hoger – sensitieve mensen tegen in mijn coachpraktijk. Ik vermoed dat mijn manier van werken – mindfulness in de natuur – sensitieve mensen aantrekt. Zelf ben ik ervan overtuigd dat ik ook hoger sensitief ben dan de gemiddelde mens; ik ben dan ook niet voor niets in dit werkgebied terechtgekomen.

Ik heb een heel goed boek over hoogsensitiviteit gelezen en voelde me hier zeer persoonlijk aangesproken. Daarna ook de schrijver ontmoet en die was er ook van overtuigd dat ik een HSP-er ben. Toch blijf ik die slag om de arm houden – in mijn beleving kun je sensitiviteit op een schaal van heel laag tot heel hoog afzetten en zit ik niet op het alleruiterste. Twijfel alom, maar tegelijk de overtuiging dat ik sensitief ben.

Ik heb hierover – en over het boek – een tijdje geleden een blog geschreven: Volg je sensitiviteit.

Doordat ik mijn leven ernaar heb ingericht kan ik er ook goed mee omgaan; zelfs zo dat het er soms bijna niet lijkt te zijn. Er is ook een stuk van ‘steeds meer overgeven aan’ – zoals mijn gevoel van weerstand tegen drukke events en volle ruimtes erkennen.

hoogsensitiviteit in de praktijk

In de natuur

Het leven in onze maatschappij biedt erg veel uitdagingen voor een HSP-er en ik heb me veel te lang veel te vaak schrap gezet om deze aan te gaan als ieder ander, waarbij ik weinig in contact was met mezelf.

De laatste jaren echter, heb ik in de natuur mezelf, mijn eigen natuur, weer helemaal teruggevonden.

De natuur is een anker, waarin ik uit mijn hoofd kan zakken en tot rust kan komen. Ik kan het iedereen – en zeker sensitieve mensen – aanraden!

Meld je aan – ontvang direct 20 praktische tips tegen stress én maandelijks inspiratie in je mailbox!

Gratis ebook:
"20 Praktische Tips tegen Stress"

ezel heeft stress

Facebooktwitterlinkedinmail