Je kunt alleen tijd verspillen als je vergeet te genieten

Eerder verschenen op Facebook

Prediker 3: 1-15 Alles heeft zijn tijd

Voor alles wat gebeurt is er een uur,
een tijd voor alles wat er is onder de hemel.
Er is een tijd om te baren en een tijd om te sterven,
een tijd om te planten en een tijd om te rooien.
Er is een tijd om te doden en een tijd om te helen,
een tijd om af te breken en een tijd om op te bouwen.
Er is een tijd om te huilen en een tijd om te lachen,
een tijd om te rouwen en een tijd om te dansen.
Er is een tijd om te ontvlammen en een tijd om te verkillen,
een tijd om te omhelzen en een tijd om af te weren.
Er is een tijd om te zoeken en een tijd om te verliezen,
een tijd om te bewaren en een tijd om weg te gooien.
Er is een tijd om te scheuren en een tijd om te herstellen,
een tijd om te zwijgen en een tijd om te spreken.
Er is een tijd om lief te hebben en een tijd om te haten.
Er is een tijd voor oorlog en er is een tijd voor vrede.

Deze inspiratiemail is een beetje aan de late kant. Ik hoop dat je mijn post op prijs stelt en dat je ernaar hebt uitgekeken :-) Maar het was natuurlijk geen test: ik had het gewoon druk.

Heel interessant om als mindfulnesstrainer te worden geconfronteerd met een druk leven. Naarmate mijn onderneming groeit en verschillende activiteiten beginnen te lopen, blijkt er ook van alles op me af te komen wat toch best veel tijd kost. E-mail, telefoon, sms en whatsapp kosten me een paar uur per dag … die ik veelal niet heb ingecalculeerd. Dus dan ga ik ervoor zitten om mijn facturen te maken, maar vind ik mezelf anderhalf uur later achter de computer terug en heb ik alleen maar mail beantwoord (en daarvoor dingen opgezocht, etc.)

Al zeg ik het zelf: ik heb het qua stress tot nu toe heel goed kunnen managen. Elke dag keek ik wat de hoogste prioriteit had en dat handelde ik in ieder geval af. Als dat klaar was, kwamen enkele andere zaken aan bod die ook nog even hadden kunnen blijven liggen.

De afgelopen maanden was ik – op de kerstdagen na – alleen met werken, eten en slapen bezig. Dat zou je kunnen zien als een slopende tijd, maar niets is minder waar: ik reken het zelf oefenen tot mijn vak en doe dagelijks iets aan wandelen (loopmeditatie), mediteren en/of yoga. Bovendien voedt het werk zelf me – ik krijg er veel positieve energie door.

Van de week fietste ik na een sessie naar huis en schoot me spontaan dit oude liedje van Tears for Fears te binnen – zo voelde ik me dus:

Sowing the Seeds of Love

Deze tekstfragmentjes vielen me op:

Time to eat all your words
Swallow your pride
Open your eyes

Feel the pain
Talk about it
If you’re a worried man – then shout about it
Open hearts – feel about it
Open minds – think about it

Love power!

[add_eventon_list number_of_months = “2” event_count = “3” show_limit = “yes” hide_past = “yes” hide_empty_months = “yes”]

Zoals altijd eindig ik met een ‘spreuk’ die je kan helpen om meer mindfulness – en heartfulness – in je leven te brengen:

Zolang je leeft en kunt ademen
is er meer goed met je dan er mis is.
~Jon Kabat-Zinn

Meld je aan – ontvang direct 20 praktische tips tegen stress én maandelijks inspiratie in je mailbox!

Gratis ebook:
"20 Praktische Tips tegen Stress"

ezel heeft stress